El Tren dels Llacs que uneix Lleida i la Pobla de Segur ha acabat la temporada havent transportat un total de 4.709 viatgers, el que representa una ocupació de pràcticament el 88%. Concretament, el Tren Panoràmic, que ha ofertat 360 places, 90 per cada servei, ha assolit l’aforament complet en les seves circulacions. Pel que fa al Tren Històric, i tenint en compte que es va reduir l'aforament per garantir la seguretat sanitària al tren, ha obtingut un 87,2% d’ocupació. El passat dissabte 30 d’octubre es va realitzar la darrera circulació d’una temporada que, segons han indicat des de Ferrocarrils de la Generalitat, ha estat marcada per la recuperació de la demanda turística després de les afectacions provocades l’any 2020 per la pandèmia.

Aquesta temporada, doncs, ha estat pràcticament normal i el servei ha funcionat des del 3 d’abril fins aquest 30 d’octubre. Durant tot aquest període s’han realitzat un total de 26 circulacions: 22 han estat amb el Tren Històric i 4 amb el Tren Panoràmic. Aquest últim s’ha posat en marxa els dies 24 i el 31 de juliol, i el 7 i 14 d’agost.

El tancament de temporada conclou que el 43,7% dels visitants resideixen a la província de Barcelona, el 21,2% a la ciutat de Barcelona, un 11,4% a la de Tarragona, un 8,9% ho fa a la de Lleida, un 3,9% a la província de Girona i la resta d’altres comunitats i estats.

Notícies del Pirineu