La Fira del Cavall de Puigcerdà ha tornat a omplir la vila de ramaders i visitants, després que l'any passat la pandèmia va obligar a suspendre-la. El bon temps ha acompanyat durant tot el cap de setmana i ha animat a molts a apropar-se al recinte firal del polígon industrial, un espai que ha aplegat uns 800 caps de bestiar. El principal atractiu ha estat el Concurs de Cavall Pirinenc Català, que enguany ha celebrat la 40a edició amb força públic. Les ramaderies cerdanes han mostrat els millors exemplars en cada categoria i, com sempre, un jurat qualificat ha escollit els guanyadors.

L'afluència de compradors a la fira ha estat bona. La majoria procedents de comarques properes però també valencians, andalusos i bascos. El preu del pollí s'ha situat entre els 500 i els 800 euros, i, en general, el sector ramader ha marxat satisfet.

En els últims anys la fira del cavall s'ha convertit en una trobada del sector ramader més que el principal lloc de compra i venda, com era antigament. Les noves tecnologies han ampliat i virtualitzat el negoci. Tot i això els ramaders continuen valorant ser presents a la fira i sobretot participar al concurs.

En Sobranyes el guanyador ha estat Pere Tor d'Age, en Sobranys Josep Ginesta d'Age i en Terçones i Terçons La Sanera de Bolvir. En la categoria d'Eugues amb pollí el guanyador ha estat Jordi Formenti, de Talltorta, mentre que en Quartons Marc Gosa de Bellver. Pere Rossell de Talló s'ha endut el primer premi en Sementals i les millors ramaderies han estat les de Marc Llombart d'Age i Jordi Ravetllat de Bolvir. Tots ells representaran la comarca en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que enguany es celebrarà a Vilaller.

La fira del Cavall ha comptat amb més de 250 parades multisectorials, que s'han repartit des de la plaça Santa Maria fins a l'entorn de l'estany i que han tingut molta afluència de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - PERE TOR, PRESIDENT CRIADORS DE CAVALLS CERDANYA

Notícies del Pirineu