El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha prorrogat el conveni de col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat en matèria d’esquí. Aquest promou bonificacions als habitants del Pallars Jussà a l’hora d’esquiar a les estacions d’esquí que l’empresa pública gestiona al Pallars Sobirà, Espot, Port Ainé i Tavascan. Així, els habitants de la comarca amb un empadronament mínim de 3 anys poden gaudir de diferents descomptes segons l’edat en l’adquisició dels forfaits de temporada. Aquesta promoció afavoreix especialment els nens i les nenes escolaritzats de la comarca, que poden adquirir el forfait de temporada per 114 euros si tenen entre 7 i 12 anys i per 28 si són menors de 7 anys. També està previst aplicar descomptes especials a les persones que la temporada passada van adquirir els forfaits, per compensar els dies que no es van poder consumir a causa del tancament obligatori de les pistes per la pandèmia. Els forfaits ja es poden tramitar presentant la sol·licitud que es pot trobar a les pàgines web del Consell Comarcal i del Consell Esportiu.

D’altra banda, Ferrocarrils ha donat a conèixer que ja han acabat les obres de construcció d’un nou aparcament a la cota 2.000 de Port Ainé. El nou espai, que ha tingut un cost de 935.000 euros permet guanyar 290 noves places d’aparcament. Des de Ferrocarrils asseguren que els treballs s’han fet utilitzant tècniques de bioenginyeria i amb mesures d’integració paisatgística i de protecció de l’entorn.

Notícies del Pirineu