El procés per rehabilitar el singular hospital de cartró de la Vall Fosca ja ha començat a caminar. Aquesta setmana, els agents públics i privats implicats en el projecte s’han reunit i han acordat crear cinc comissions de treball. L’objectiu és que aquest equipament, que pel que sembla és únic al món, es restauri seguint criteris econòmics, funcionals i ecològics.

Pel que fa als usos que se li donarà, es vol que sigui la mateixa ciutadania qui els decideixi. És per això que l’any que ve es convocarà una consulta ciutadana.

De moment, Patrimoni de la Generalitat i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica ja estan analitzant quin tipus de cartró es va utilitzar en el seu moment per intentar fer-ne servir un de similar que també es conservi tants anys.

Parlen al vídeo: NEUS BURGUÉS, TINENT D’ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

Notícies del Pirineu