L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha visitat aquest dimecres el Pallars Jussà per escoltar la posició del territori al voltant de la MAT que planteja Forestalia i que creuaria la comarca. Solé s’ha reunit amb les plataformes contràries, amb alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats i ha aprofitat per visitar la central hidroelèctrica de Talarn. L’eurodiputat s’ha mostrat contrari a infraestructures com la MAT i ha explicat que ja ha presentat diverses preguntes per tal que la Comissió Europea es posicioni al respecte i actuï si considera que van en contra de la transició energètica que vol promoure Europa.

En aquest sentit, considera que cal apostar per energies renovables que permetin apropar al màxim la producció al consum per fer que el transport sigui el més curt possible.

Parlen al vídeo: JORDI SOLÉ, EURODIPUTAT

Notícies del Pirineu