La 23a edició del Festival d’Orgues de Ponent i del Pirineu ja ha arribat al Pallars. Després d’uns primers concerts a Ponent, aquest cap de setmana se n’han fet dos al Pallars Jussà, un dissabte a Tremp i l’altre, diumenge a la Pobla de Segur. En el cas de Tremp, el recital s’ha fet a la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors i ha anat a càrrec de l’organista de la catedral de l’Almudena de Madrid, Roberto Fresco. Diumenge, mentrestant, l’església de la Mare de Déu de Ribera de la Pobla de Segur ha acollit un concert de l’organista Jonatan Carbó, que acompanya a la Coral Xalesta de l’Hospitalet de Llobregat, dirigida pel professor Pol Pastor. El pròxim concert al Pallars serà aquest diumenge 7 de novembre a l’Església Parroquial de Talarn, on hi actuarà la soprano Maria Cristina Rodríguez i el professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Badalona, David Malet. Les altres localitats de l’Alt Pirineu i Aran que acolliran concerts del Festival seran la Seu d’Urgell, el 5 de desembre, Puigcerdà el 6 de desembre i Vielha el 28 de desembre. El Festival està organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue de les comarques de Lleida i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Notícies del Pirineu