L’onzena Beca Mossèn Jesús Castells permetrà estudiar en profunditat la indústria hidroelèctrica al Pallars Jussà als anys 40 del segle passat. El jurat que atorga aquesta ajuda, promoguda per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, ha decidit donar-la a l’historiador Jordi Solà per tal que pugui desenvolupar el treball titulat "El temps de Charles Smith. Un enginyer anglès a la indústria hidroelèctrica del Pallars (1940-1973)". Aquest és, justament, un període poc treballat encara.

A l’hora d’abordar el seu estudi, Solà se centrarà en la figura de l’enginyer Smith, que va arrelar i va ser molt conegut a Tremp.

La beca està dotada amb 3.000 euros bruts més la publicació del treball i és finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp. El guanyador disposa d'un any per fer la recerca i presentar els resultats en forma de llibre, que serà editat en la Col·lecció Beca mossèn Jesús Castells i Serra.

Parlen al vídeo: JORDI SOLÀ, GUANYADOR 11A BECA MN JESÚS CASTELLS

Notícies del Pirineu