Puigcerdà vol saber més sobre les pintures gòtiques que s'han recuperat a l'interior de l'església parroquial de Sant Domènec. Les que estan situades a la zona del cor formen un dels conjunts artístics més importants del país. Per això, ha demanat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya que en faci un estudi per determinar, entre altres coses, l'any en què van ser fetes.

Des de fa uns anys, s'estan portant a terme treballs de restauració de les pintures mural del temple. Algunes situades als laterals però, com hem dit, les més significatives es troben a la zona del cor i a les capelles del costat. L'actuació, que finalitzarà el mes vinent, ha permès consolidar el mur i treure a la llum tot de sanefes i figures de diferents colors.

La recuperació de les pintures s'emmarca dins un projecte global de millora de l'església parroquial, que ha permès instal·lar un nou sistema de calefacció, col·locar un terra de fusta, reforçar la il·luminació i reformar l'altar. A més, s'han fet petites actuacions de millora a la façana exterior i, l'any que ve, s'hi seguirà actuant, sobretot a la que dona al carrer Alfons I. En aquest punt s'intentaran recuperar diferents obertures que hi havia originàriament.
L'actuació suma de la inversió supera els 600.000 euros, finançats per l'ajuntament de Puigcerdà, la Capella de Santa Maria, el Bisbat d'Urgell i la diputació de Girona.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

Notícies del Pirineu