El Consell Comarcal del Pallars Jussà està estudiant diverses mesures per intentar incrementar el reciclatge de residus a la comarca, com ara el sistema de recollida porta a porta. Així s’ha explicat en el darrer ple, on l’equip de govern ha aprovat augmentar totes les taxes relacionades amb la recollida de residus i la seva gestió a l’abocador de Fígols. La taxa als particulars, per exemple, s’incrementa 12 euros i mig i passa a 112,10 anuals. El principal motiu de la pujada és l’increment de les despeses de gestió, derivades entre altres del poc reciclatge que es fa. Per això justament es busquen sistemes per incrementar-lo.

D’altra banda, en aquest ple també s’ha aprovat per unanimitat una moció contra la línia de Molt Alta Tensió que projecta Forestàlia i que creuaria la comarca procedent de l’Aragó. D’aquesta manera, el Consell s’ha sumat al rebuig que ja havien expressat els 4 ajuntaments afectats. A la sessió també ha jurat el càrrec de conseller qui va presidir l’ens el passat mandat, Constante Aranda, que hi torna en substitució de la dimissionària Anna Ritz.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ - JAUME CATALÁN, PORTAVEU CANDIDATURA DE PROGRÉS

Notícies del Pirineu