Cerdanya i el Pirineu encaren amb optimisme i tranquil·litat la temporada d'hivern, després que l'any passat es decretés el tancament perimetral de Cerdanya i el Ripollès just a les portes de Nadal. Per garantir, doncs, una temporada segura, Empresariat Cerdanya ha elaborat un Pla Director de la neu que recull tots els protocols de prevenció de la covid-19 i com actuar en cas de detectar-se un contagi. De fet, la patronal ja va redactar un document així l'any passat i ara l'ha presentat a la Generalitat per tal de poder treballar plegats.

Tant aquest document de treball com les recomanacions que es van fer per part de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), serviran de base per donar seguretat a les estacions d'esquí i a la resta de sectors vinculats al turisme de neu.

Tant des de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran com des de la patronal d'empresaris cerdans, han animat a seguir avançant en la vacunació, especialment en aquells grups d'edat on els percentatges són més baixos, sent conscients que aquesta permet contenir la pandèmia.

El pla director de la neu ha comptat amb la implicació de tots els sectors de la neu, com ara estacions d'esquí, restaurants i hotels, empreses d'activitats turístiques, l'Hospital de Cerdanya o la Fundació Hospital de Puigcerdà.
A més de la situació de pandèmia, des del departament de Salut també han establert un protocol per garantir una correcta manipulació d'aliments.

Parlen al vídeo: RICARD PÉREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN - FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAT CERDANYA - FELIP BENAVENT, GERENT REGIÓ SANITÀRIA ALT PIRINEU ARAN - ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

Notícies del Pirineu