Tot i que la temporada de bolets ha començat més tard del que és habitual, les plugues del mes de setembre han fet reactivar-ne la producció que ja es veia complicada per l’escassa aigua de l’estiu.

Les parades que es troben a la carretera, com les que formen el Mercat del Bolet a Organyà, han remarcat que els dies de vendes són molt irregulars. Enguany els productes estrella són el rovelló, el cep i la llanega.

Tot i que les vendes van tard, els clients habituals, no han deixat d’anar-hi, així com turistes que aprofiten el viatge de tornada a casa.

L’expert en bolets, Marc Casabosch, remarca la importància de conèixer i respectar el territori per evitar el gran nombre de rescats de boletaires que estan tenint lloc aquestes últimes setmanes.

Casabosch ha creat una col·lecció de llibres, ‘Bolets en ruta’, amb mapes i guies per descobrir el paissatge i les espècies d’aquests fongs.

Parlen al vídeo: MARC CASABOSCH, MICÒLEG I DIVULGADOR - ISABEL JIMÉNEZ, VENEDORA DE BOLETS - MARIA MASCO, VENEDORA DE BOLETS

Notícies del Pirineu