Aquesta setmana s’han reprès les excavacions al jaciment arqueològic medieval del Castelló Sobirà de Sant Gervàs, al municipi de Gavet de la Conca. Situat a la vall de Bercedana, es tracta d’un dels millors exponents que hi ha al territori del procés d’encastelamento, que es va produir al segle 11 i que consistia en construir els habitatges a recer d’un castell. Després d’unes primeres prospeccions als anys 70, l’any passat s’hi van fer treballs durant una setmana i enguany s’han reprès amb alumnes i personal de la Universitat de Barcelona.

Des de l’Ajuntament de Gavet de la Conca volen potenciar aquest element patrimonial i, de moment, han col·laborat talant els arbres que hi havia a la zona on es fan els treballs d’enguany.

L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat per fer una actuació integral a la zona. Aquesta, però, és molt ambiciosa i l’ajuda només cobreix el 50% del cost, de manera que ara el consistori busca altres vies de finançament per tirar-la endavant.

Parlen al vídeo: MARTA SANCHO, DIRECTORA DE L’EXCAVACIÓ I PROFESSORA DE LA UB - XAVIER BADIA, ALCALDE DE GAVET DE LA CONCA

Notícies del Pirineu