El cicle ‘Desenterrant el passat’ descobreix a la trentena de participants de l’última proposta la restauració de la capella del Coma, més coneguda com a capella del Crist de la Bona Mort, a l’església de Sant Andreu d’Oliana. La última visita guiada del cicle ha tingut lloc al sud de la comarca, on s’han vist les dues esglésies principals del municipi d’Oliana.

L’activitat s’ha iniciat a l’església de Sant Andreu del Castell, una església romànica construida el 1036 al lloc on hi havia l’antic castell i on hi ha els orígens de la vila. La construcció va ser restaurada durant els anys 70 gràcies a la col·laboració de tota la població.

La visita ha continuat al nucli d’Oliana, a l’altra església de Sant Andreu que es troba al municipi, i que suposa una plasmació de l’arquitectura barroca a l’Alt Urgell. Tot i que no se’n sap la data exacta de contrucció es creu que podria ser durant l’edat mitjana en ple desenvolupament de la vila. La construcció va experimentar una gran reforma al segle XVII, que va finalitzar amb la construcció del campanar el 1778.

El cicle ‘Desenterrant el passat’ acaba aquest divendres 29 d’octubre amb la presentació de la Revista Interpontes a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: CARLOS GASCON, HISTORIADOR

Notícies del Pirineu