L'Espai rural La Trumferia, situat al Mas Montagut, a Queixans, ja ha obert portes. És una iniciativa que pretén difondre i posar en valor el cultiu de les patates ecològiques que conreen en aquesta zona. I després, s'ofereix un tast a la mateixa finca.

Es tracta del projecte que es va seleccionar en la primera edició del 'Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran', a través del qual les administracions locals i la Generalitat complementen, amb 4.000 euros, els donatius que els seus promotors van rebre a través d'una campanya de micromecenatge. En total es van presentar 29 candidatures i s'ha escollit un projecte guanyador per cadascuna de les sis comarques pirinenques. 'La Trumferia' ha estat la iniciativa guanyadora a Cerdanya.

L'Espai vol ajudar en la diversificació i desestacionalitzar de l'oferta turística de Cerdanya i que també pugui atraure públic local. Tot plegat en un format familiar.

Els visitants podran conèixer i tastar tres tipus de patata ecològica i combinar-les amb altres productes locals, com ara licor, cervesa o oli. A més, també hi ha una petita botiga.

Parlen al vídeo: TERESA TORNER, RAMADERA I IMPULSORA DE 'LA TRUMFERIA'

Notícies del Pirineu