Jordi Civís Llovera ja és “Poblatà il·lustre” a títol pòstum. L’Ajuntament de la Pobla de Segur n’ha volgut reconèixer la trajectòria “per la seva gran contribució a les ciències naturals principalment en el camp de la geologia i la paleontologia. El procés per nomenar-lo “Poblatà il·lustre” el va començar l’any 2019 l’anterior equip de govern i l’ha culminat l’actual, amb una cerimònia celebrada aquest cap de setmana davant de familiars i amics de Civís.

Des de l’Ajuntament també han destacat el fet que Civís va contribuir força a donar a conèixer a l’exterior la Pobla de Segur i el seu patrimoni.

Després d’estudiar Geologia a la Universitat de Barcelona, Civís es va convertir en el catedràtic més jove d’Espanya, amb 33 anys. També va ser president de la Societat Espanyola de Geòlegs, director de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya i director del Museu de Ciències Naturals de Madrid. L’endemà d’ocupar aquest darrer càrrec, però, va morir de forma sobtada.

Parlen al vídeo: RAMON ENRIC GUIMÓ, REGIDOR DE CULTURA DE LA POBLA DE SEGUR

Notícies del Pirineu