Ja han finalitzat les obres d'ampliació de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà. El projecte ha permès guanyar noves sales on abans hi havia el casal d'avis Sant Domènec, al Passeig 10 d'abril. Els dos espais estan ja connectats, tot i que l'entrada principal es manté com fins ara.

Els treballs, que van començar al març, han permès habilitar una sala infantil i una sala d'actes de petit format, aquesta última amb un accés independent des del carrer. També s'ha instal·lat un tancament de vidre per aprofitar la zona on abans hi havia el porxo.

Així, doncs, només falta el mobiliari per poder començar a utilitzar els nous espais.

Per tal de fer la sala infantil més propera i divertida, s'ha escollit ambientar-la amb la llegenda de la Vella de l'Estany. Per tant, els vinils i el mobiliari seran d'aquesta temàtica.

L'espai on fins ara hi havien els llibres i contes infantils serà una sala de publicacions del Pirineu i també s'habilitarà una part per a videoconferències.

El projecte d'ampliació de la biblioteca compta amb una subvenció de 400.000 euros de la Generalitat. A banda d'aquest ajut, l'ajuntament i la diputació també hi destinaran una partida.
Pel que fa al casal d’Avis, l’equip de govern va anunciar l’any 2018 que es traslladaria als baixos de l’edifici del Casino Ceretà.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA

Notícies del Pirineu