El Pallars Sobirà disposa d’un ampli patrimoni romànic que, a diferència del que ha succeït amb la vall de Boí, sovint ha passat desapercebut pel gran públic. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha posat en marxa les jornades ‘Apropa’t al romànic del Sobirà’. Durant aquesta setmana, s’estan realitzant diferents activitats per tal que els veïns de la comarca i també gent de fora, conegui aquest patrimoni. Aquest dimarts, s’ha fet una visita al Centre de Documentació del Pirineu, on hi ha l’únic espai museogràfic dedicat al romànic de la comarca.

Enguany, les jornades s’han dedicat al romànic, però l’objectiu és que en pròximes edicions també es posin en valor altres elements d’interès de la comarca com el gòtic o el patrimoni en l’àmbit del ferro.

Parlen al vídeo: TONI ANYÓ, DIRECTOR CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DELS PIRINEUS - LAURA TRISTAN, CONSELLERA DE CULTURA DEL PALLARS SOBIRÀ

Notícies del Pirineu