La Comissió de Formació de la Fundació Sant Hospital ha organitzat una jornada teòrico-pràctica d’atenció integral als malalts amb traumatisme en accidents de trànsit. En la jornada hi ha tingut lloc un taller per adquirir tècniques de mobilització i immobilització en una bolcada de vehicle.

El curset ha estat impartit amb el simulador de l’empresa ‘Sabrina&Roc’ que ha permés veure diferents maniobres de rescat en diferents tipus d’accident, gràcies a una estructura que permet fer girar el vehicle i posicionar-lo en diferents angles.

Un dels objectius d’aquesta jornada ha estat actualitzar els coneixements relacionats amb el procediment de valoració i l’assistència inicial als ferits en un accident. D’altra banda, el responsable del taller, creu que a part de professionals del rescat, també s’hauria d’impartir a la població en general.

Aquest curs, que ha durat tot el dia, ha comptat amb la participació de personal assistencial del SEM i de Bombers de la Generalitat.

Parlen al vídeo: XAVIER PÉREZ, RESPONSABLE TALLER

Notícies del Pirineu