El Pallars Jussà continua treballant per fomentar la “cuina de bosc”. L’objectiu és que els restauradors de la comarca tinguin eines per aprofitar els recursos silvestres de la zona i els puguin incorporar a les seves cartes i menús. Després de fer diverses formacions, ara el programa ‘Al Teu Gust, aliments del Pallars’ ha editat una guia amb indicacions, dirigida tan a restauradors com a curiosos. En tot el procés, s’ha comptat amb el suport de la Fundació Alícia i d’un gastrobotànic del Celler de Can Roca

Un dels establiments que ja ha començat a aplicar aquests coneixements és l’Hostal Buenos Aires de Tremp, que ha incorporat plats com les croquetes d’ortigues, els nyoquis de nyàmera o una tempura feta amb fulles de diverses plantes.

Els experts asseguren que el Pallars Jussà és un territori molt interessant per impulsar aquest tipus de cuina, ja que en poc espai concentra una gran quantitat de flora diferent.

Parlen al vídeo: ELENA ROURE, DIRECTORA CIENTÍFICA FUNDACIÓ ALÍCIA - EVARIST MARCH, GASTROBOTÀNIC - MARINA PÀMPOLS, HOSTAL-RESTAURANT BUENOS AIRES

Notícies del Pirineu