El Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la I Jornada de Geologia i Paleontologia de Cerdanya i del Pirineu, organitzada pel Grup de Recerca cerdà i per l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell.

La jornada ha constat de dos blocs diferenciats: el primer, sobre Geologia i Mineralogia, amb conferències sobre les glaceres o els volcans a Cerdanya; i la segona part s'ha dedicat a la Paleontologia. En aquest darrer bloc s'ha parlat de la dieta dels últims gegants del Pirineu, del primer dinosaure català o de la troballa d’una tortuga marina cretàcica a l'Alt Urgell.

La jornada, que ha comptat amb una bona fluència de públic, ha tingut un doble objectiu.

Així, doncs, la jornada s'ha pogut seguir presencialment i en directe per streaming. La gravació es pot recuperar al canal de Youtube del Grup de Recerca de Cerdanya.

Després la bona acollida, els seus organitzadors esperen poder repetir una jornada així cada dos anys.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA

Notícies del Pirineu