Alp ha celebrat aquest diumenge la 35a Festa dels Avis. Després de la missa solemne a l'església de Sant Pere, la cercavila de gegants i grallers i la ballada de sardanes, ha tingut lloc un dinar al Palau d'Esports i Congressos. Tradicionalment, l'àpat tenia lloc al teatre del Casino però, com que encara no han finalitzat les obres de rehabilitació de l'equipament, el dinar s'ha traslladat al pavelló esportiu, un espai més ampli que ha permès mantenir distàncies entre els comensals.

Cada any el consistori fa arribar una invitació als majors de 65 anys del municipi, on se'ls convida a participar als actes de la festa. Alguns d'ells, van acompanyats dels seus néts i netes. És, doncs, una manera d'homenatjar els més grans.

El menú ha constat de diferents plats elaborat per restauradors del municipi amb productes de proximitat. Enguany s'ha escollit caneló de rostit amb beixamel de tòfona i formatge Altejó de Ger, cuixa d'ànec amb pera i taronja i pastís de formatge amb figues.

En acabar el dinar, s'han repartit flors als majors de 90 anys i un obsequi per a tots els assistents. La celebració ha acabat amb un concert i ball de tarda.

Parlen al vídeo: CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP

Notícies del Pirineu