El cicle ‘Desenterrant el passat’ continua a la Seu d’Urgell amb una xerrada a la Sala Sant Domènec, el primer acte sense restriccions d’aforament per les mesures de la pandèmia. La conferència, a càrrec de la historiadora urgellenca, Alba Pampalona, ha tractat sobre l’art romànic a l’Alt Urgell.

Pampalona ha destacat que el romànic és una de les manifestacions artístiques més destacades de la comarca i en remarca la iniciativa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Camina Pirineus, per descobrir-ne alguns exemplars d’aquest art.

El romànic, amb una forta influència de les èpoques baix medievals, té una especificitat i diversitat molt riques però difícils de caracteritzar, tot i que és un dels principals actius del patrimoni cultural de l’Alt Urgell. Els assistents han pogut descobrir monuments que en un primer moment no semblen romànics com la col·legiata de Santa Maria d’Organyà o els fonaments de l’esglèsia de la purificació d’Adrall.

El cicle continua aquest dissabte amb una visita guiada a les dues esglésies de Sant Andreu situades al municipi d’Oliana, una a la mateixa vila i l’altra al Castell. Per participar en aquesta proposta cal reservar plaça a través de l’Oficina de Turisme d’Oliana.

Parlen al vídeo: ALBA PAMPALONA, HISTORIADORA DE L’ART

Notícies del Pirineu