El jutjat penal 5 de Girona ha condemnat a un any de presó les quatre monitores i el director de la piscina de Ripoll acusats d'homicidi imprudent per la mort de la nena de 4 anys el 19 de maig del 2017. El pare de la menor és actualment veí de Puigcerdà.

Fiscalia, acusacions i defenses han arribat a un acord que ha evitat el judici. Els acusats han reconegut que la menor va morir ofegada 'perquè van desatendre les seves funcions'. Com que cap té antecedents, no hauran d'entrar a presó. Tampoc els inhabilitaran per treballar com a monitors i socorristes o per dirigir instal·lacions esportives.

El pare de la nena ha remarcat que per a la família era important que els processats reconeguessin la negligència.
La fiscalia i les acusacions particulars demanaven inicialment 3 anys de presó u 4 d'inhabilitació professional.

Notícies del Pirineu