Tremp ha acollit aquest dimecres una jornada sobre nova ruralitat, organitzada per la Fundació Pimec i Pallars Actiu, sota el títol Dona, innovació i tradició. L’objectiu ha estat ajudar a la reactivació econòmica i social de zones rurals tant de l’Alt Pirineu i Aran com de l’Aragó, així com el Priorat. Així, s’hi han tractat qüestions com la innovació, l’emprenedoria femenina o la potenciació del teletreball.

Per atraure a nous habitants, Gonzàlez ha remarcat que és bàsic que l’internet d’alta velocitat arribi a tots els nuclis. En aquest sentit, ha admès que s’ha fet molta feina per part de la Generalitat i la Diputació de Lleida però que encara n’hi ha per fer.

A la jornada hi ha participat representants d’institucions com l’Institut Català de les Dones, el govern espanyol o la Comissió Europea, així com experts en la matèria i emprenedores del territori que han explicat la seva experiència.

Parlen al vídeo: JOSEP GONZÀLEZ, PRESIDENT FUNDACIÓ PIMEC

Notícies del Pirineu