La participació a la subhasta de vedells de la Federació Catalana de raça Bruna dels Pirineus creix gràcies a la participació de manera virtual de ramaders que ha triplicat el nombre de participants presencials. Durant la pandèmia la subhasta es va continuar fent a través d’un grup de WhatsApp i enguany s’ha optat per combinar els dos sistemes.

Els vuit assistents presencials al Centre de Testatge i els 27 de telemàtics han pogut fer ofertes per cinc femelles de tres anys, en una edat pròxima al primer part, i disset mascles que ja poden actuar com a sementals.

Els vedells subhastats fa sis mesos que són a l’equipament de l’Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, on se’ls realitza tota mena de proves per identificar-ne els millors exemplars per a la reproducció i qualitat del producte.

El preu de sortida dels mascles és d’entre 1.300 i 1.500 euros, mentre que el de les femelles parteix d’un valor fix de 1.500 euros. L’import més alt pel qual s’ha venut un vedell de raça bruna en aquesta subhasta ha estat de 2.500 euros.

Parlen al vídeo: MARTÍ ORRIOLS, GERENT DE FEBRUPI

Notícies del Pirineu