Brots de COVID a l’Alt Urgell que fan augmentar el risc de rebrot fins a 265 punts. Després de setmanes sense pacients amb el virus a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, actualment hi ha ingressats tres casos. També s’han detectat tres professionals sanitaris positius en un cribratge realitzat a les instal·lacions.

D’altra banda, a Oliana també s’ha produït un augment de persones afectades amb 10 casos positius actualment. Durant aquesta setmana s’ha fet cribratge a la llar d’infants, on s’hi ha detectat un cas, i al personal de l’ajuntament que també s’hi havien detectat afectats. En els dos casos els resultats han estat negatius per a la resta de persones i s’ha représ l’activitat als equipaments.

Aquests dos punts d’augment de casos a la comarca ha fet enfilar el risc de rebrot en més de 170 punts respecte la setmana passada i la velocitat de transmissió del virus es situa en 2.24.

Les autoritats fan una crida a totes aquelles persones que no s’hagin vacunat perquè ho facin al Centre d’Atenció Primària de la Seu o al d’Oliana, els dos punts de vacunació habilitats de la comarca. El percentatge d’habitants amb la pauta completa s’ha estancat des de fa unes setmanes en gairebé un 70%.

Entre els grups amb menys percentatge de vacunació hi ha persones de 30 a 34 anys, només un 56% amb les dues dosis de la vacuna, i de 20 a 29 anys amb un 58%. Els percentatges augmenten de 16 a 19 anys amb un 71% i de 12 a 15 anys amb un 63% de persones amb pauta completa.

Notícies del Pirineu