El Museu Cerdà de Puigcerdà exposa aquest mes els treballs presentats a la tercera edició del concurs de cartells del Cerdà de l'Any. En aquesta ocasió hi han participat 20 escoles de l'Alta i la Baixa Cerdanya, des de Martinet fins a Font Romeu. En total, 809 dibuixos.

L'Institut d'Estudis Ceretans impulsa aquest concurs per tal de donar a conèixer la comarca entre els més joves i crear lligams entre la població de les dues bandes de la ratlla.

Enguany la temàtica escollida ha estat el 'Paisatge natural de Cerdanya'. Així, doncs, utilitzant la tècnica que han volgut, els participants han plasmat les muntanyes, els prats, els animals i tot allò que per a ells i elles representa el paisatge de la comarca.

Un jurat qualificat ha atorgant tres premis, un per cada categoria. El primer premi ha estat per Lyli Orriols, de l'institut de la Guingueta d'Ix. El seu treball ja il·lustra el cartell del Cerdà de l'Any 2020. En la categoria de fins a 8 anys la guanyadora ha estat Cléa Margall, de l'escola de Sallagosa, i en la de 9 a 12 anys Anaé Castelló de l'institut de Font-Romeu s'ha emportat el premi. Totes elles rebran un obsequi valorat en 100 euros.

En les properes setmanes es convocarà la quarta edició del concurs de dibuixos i el tema serà 'Elements històrics de Cerdanya'.
Aquells que ho vulguin podran veure tots els treballs a la primera planta del Museu Cerdà fins a finals d'octubre.

Parlen al vídeo: Mª TERESA LICCIARDI, REPRESENTANT INSTITUT ESTUDIS CERETANS

Notícies del Pirineu