El teatre del Casino Ceretà de Puigcerdà s'ha omplert aquest divendres al vespre per homenatjar les germanes Carmelites de la Caritat de Vedruna. Després de 167 anys, la comunitat religiosa deixa el municipi ja que les tres integrants que hi havia fins fa poc s'han traslladat a altres comunitats de Catalunya.

L'acte de comiat i reconeixement a la tasca de les germanes Carmelites ha comptat amb la presència de Joan Enric Vivesrque arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, a més d'autoritats locals, mestres, famílies, alumnes i ex alumnes del centre. Tots ells han agraït la feina de les religioses al llarg de tots aquests anys.

Durant l'acte s'han projectat dos vídeos: un amb un recull de fotografies i un altre on mestres i ex alumnes explicaven els seus records de cada germana. També s'han interpretat diverses peces musicals, entre elles l'himne de Santa Joaquima de Vedruna. Des de la comunitat han volgut agrair aquest homenatge.

Tot i que no hi haurà religioses, l'escola continuarà depenent de la Fundació Vedruna Catalunya i, per tant, mantindrà el seu funcionament com fins ara.

L'edat avançada de les últimes tres integrants que quedaven a Puigcerdà i la pandèmia les ha empès a marxar de la comarca. Així, doncs, des de fa uns mesos, Maria Viñas s'ha traslladat a Granollers, Maria Montgrony a Caldes de Malavella i Conxita Segalà a Berga.

Parlen al vídeo: ANNA CAMPS, DIRECTORA GENERAL ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ - DOLORS SITJES, GERMANA PROVINCIAL VEDRUNA EUROPA

Notícies del Pirineu