L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà acull aquests dies l’exposició ‘Pobles abandonats del Pallars’. Es tracta d’una mostra fotogràfica realitzada per Jordi Colom, que des dels anys 70 fins pràcticament l’actualitat ha anat visitant tots els pobles abandonats de la zona i n’ha fotografiat diversos espais i racons. Així, l’exposició s’ha plantejat en tres parts: una amb fotos de perspectiva conjunta dels pobles, una altra de façanes de les cases i una darrera dels interiors dels edificis.

La mostra, que prèviament ja es va exposar a Isona, és fruit de moltes hores de treball per part de Colom.

A banda, l’exposició també dedica una part al poble d’Aramunt Vell, un dels despoblats més emblemàtics del Pallars Jussà. Així, la mostra s’acompanya d’una entrevista feta l’any 1980 per Sisco Farràs al darrer habitant d’aquell nucli. L’exposició es podrà visitar al vestíbul de l’Arxiu Comarcal fins al 31 de desembre.

Parlen al vídeo: ARCADI CASTILLÓ, IMPULSOR DE L’EXPOSICIÓ - JORDI COLOM, FOTÒGRAF

Notícies del Pirineu