La Fira de Sant Ermengol comença a la Seu d’Urgell amb un format extern que tindrà lloc pels carrers de la ciutat. La quarantena de parades de formatges, que es poden trobar per tota l’avinguda del Camí Ral de Cerdanya, ja han començat el muntatge.

Enguany al passeig Joan Brudieu es podrà trobar la mostra d’artesans, per tot el carrer Major hi haurà la venda ambulant de productes alimentaris. En aquesta edició el productes de km0 i ecològics es situaran a la plaça dels Oms i al carrer doctor Peiró hi haurà la zona de Food Trucks i la fira de vehicles i maquinària.

Durant el cap de setmana es lliuraran els premis a les setze categories del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu i es podrà assistir a diferents aules de tast que tindran lloc a la Sala Polivalent. Entre elles, la del formatge convidat, que aquest any ha esta la formatgeria Serra de Llodrà, de Mallorca.

D’altra banda, en aquesta primera jornada, s’ha presentat l’Associació de Pastores i Pastors Formatgers dels Països Catalans.

La jornada tècnica que enguany ha estat dedicada a l’impacte de posar un producte agroalimentari al mercat, s’ha celebrat en petit format per la manca de públic.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, VICEALCALDE - JOSEP VENTUROS, PRESIDENT ASSOCIACIÓ PASTORES I PASTORS FORMATGERS

Notícies del Pirineu