Després d'un mes i mig l'ascensor inclinat o funicular de Puigcerdà torna a funcionar. Una tempesta a finals d'agost va fer caure branques sobre els rails que, en ser arrossegades per l'aparell, van acabar provocant el trencament del cable que sosté el giny. Això va obligar a l'ajuntament a adquirir-ne un de nou a Alemanya.

Divendres passat es va col·locar la nova corretja. Les diverses proves que es van fer van permetre detectar una nova avaria, que finalment s'ha arreglat aquesta setmana. Des d'aquest dijous a les vuit del matí s'ha restablert el servei.

Des de l'ajuntament han recordat que fa dos hiverns es va instal·lar un sistema per calefactar la graella per on passen els cables del giny i, així, evitar les aturades en episodis de neu.

El funicular connecta el barri de l'estació amb el nucli històric i comercial de la vila. Registra uns 9000 viatges d'anada i tornada al mes, xifra que es dobla en èpoques de molta afluència de visitants.

Des del consistori han indicat que l'ascensor inclinat, que té vint anys, es va construir sense tenir en compte el gran nombre de persones que l'utilitzarien i que això ha accelerat el seu desgast. A més, no sempre es respecta el nombre permès de passatgers.

Recordem que a finals del 2019 una greu avaria a la maquinaria va obligar a tancar el servei gairebé 5 mesos.

Parlen al vídeo: DOMINGO MORA, REGIDOR ASCENSORS PUIGCERDÀ

Notícies del Pirineu