Amb l'objectiu de seguir recuperant els túnels subterranis que hi ha ha Puigcerdà, l'ajuntament ha iniciat el procés de licitació de les obres de la segona fase del que hi ha al Passeig 10 d'Abril, un dels més importants de la vila. Fa tres anys i mig, s'hi va portar a terme una primera intervenció i ara toca acabar la feina.

Es tracta d'una galeria que connecta l'Arxiu Comarcal amb el nucli comercial, creuant el Passeig 10 d'Abril. Aquest és només un dels molts túnels que hi ha sota els carrers de Puigcerdà, els quals connectaven el centre del municipi amb l'exterior de l'antiga muralla. Aquesta sèrie de túnels permetien que quan la vila era assetjada la gent pogués entrar i sortir.
Fa uns anys es va recuperar la galeria subterrània de la plaça de l'ajuntament que acaba en el pou de Glaç o Ull de Basilisc.
La intenció del consistori és arribar a recuperar tota la xarxa de túnels subterranis que hi ha a la vila, que podria estar formada per una vintena, fer-la visitable i que venir a conèixer el subsòl de Puigcerdà sigui un nou atractiu turístic i cultural del municipi.

La segona fase d'obres al túnel del passeig 10 d'Abril començarà en els propers dies i s'allargarà fins al febrer. L'import de l'actuació és de 16.500 euros, dels quals 10.000 es finançaran a través del Pla de Monuments de la Diputació de Girona i la resta el consistori.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

Notícies del Pirineu