El laberint màgic de Rocaviva, a Músser, ha incrementat darrerament el nombre de visitants. Durant l'estiu, han estat molts els que s'han apropat a aquest espai a l'aire lliure per descobrir l'obra de l'artista Climent Olm, el qual, durant 27 anys, va esculpir roques de granit de grans dimensions de manera autodidacta. Amb l'inici del curs escolar, han estat diferents escoles del Pirineu les que han visitat el conjunt i hi han portat a terme activitats adaptades a la seva edat.

Rocaviva va ser declarada l'any 2010 Bé cultural d'interès local. Compta amb 600 peces esculpides tallades entre els anys 1986 i 2006 per Climent Olm, fill i veí de Músser, que es va preocupar també de disposar les peces i d'obrir els camins. L'espai es planteja com un lloc de connexió amb la natura, de recolliment i reflexió personal.

Després de gairebé 30 anys, l'artista va abandonar el lloc. Després d'uns anys tancat al públic, el 2018 es va reobrir la meitat oest del terreny, situada a l'Alt Urgell i de propietat de l'artista. El conjunt es pot visitar amb cita prèvia.

Parlen al vídeo: ESTER CASTILLA, RESPONSABLE ROCAVIVA - LAURA JULIÀ, MESTRA ESCOLA ROSA CAMPÀ MONTFERRER I CASTELLBÒ

Notícies del Pirineu