El resultat de la primera Beca Ciutat d’Urgell ha estat presentat a la Sala Sant Domènec de la mà de l’historiador Jacinto Bonales amb el treball ‘Mercat de la terra a l’Alt Urgell, segles XVI al XIX. Aquesta iniciativa busca promoure la realització de treballs de qualitat sobre història i patrimonis locals.

Aquesta primera edició de la beca, marcada per la pandèmia, que ha dificultat l’accés a la informació dels arxius, ha resultat en el desenvolupament de l’evolució de la propietat de la terra a l’Alt Urgell des de la feudalització fins al final de l’Antic Règim.

La beca ha estat convocada per l’ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El cicle ‘Desenterrant el passat’, dins el qual s’emmarca aquest acte, continua aquest divendres a les 20h del vespre amb una nova proposta anomenada ‘Recerca jove’ en la qual es presentarà el treball de recerca de 2n de Batxillerat d’Aleix Godinho, ‘L’Alt Urgell i el Pirineu, territori de festes i tradicions populars’.

Parlen al vídeo: JÚLIO QUÍLEZ, DIRECTOR ACAU - JACINTO BONALES, HISTORIADOR - CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR CULTURA

Notícies del Pirineu