Coincidint amb l'inici del curs escolar, s'ha posat en marxa una nova edició de 'l'Escola Balla', un projecte únic a Catalunya que difon les danses tradicionals als centres educatius cerdans. Hi participen nens i nenes des de p3 i fins a 6è de Primària, els quals, en horari lectiu, aprenen els balls i la cultura popular, al mateix temps que treballen la psicomotricitat i la inclusió social. A més, es fomenta l'aprenentatge i recuperació de músiques i instruments de la zona.

Els balls de l'Hereu Riera, de Bastons, de Cascavells, el Rodamoliner, el Patatuf o la Civada, són algunes de les danses tradicionals que treballen a l'aula, adaptades segons l'edat dels alumnes.
El curs passat, uns 500 alumnes de Cerdanya van participar a aquesta iniciativa, impulsada des del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona i la de Lleida.

Notícies del Pirineu