L’escriptor Iñaki Rubio presenta a la Seu d’Urgell el llibre ‘Morts, qui us ha mort?’ a la sala de la Immaculada. L’acte, presentat per l’escriptor Albert Villaró, ha donat a conèixer la primera novel·la de no-ficció en forma de crònica de l’escriptor andorrà.

L’obra relata la història dels fets que més han sacsejat la societat andorrana: la història d’un fratricidi, l’assassinat d’un germà i de l’últim condemnat a mort del país. El llibre és el resultat d’una investigació de més de quatre anys sobre l’afusellament de Pere Areny.

Tot i que el relat es basa en un cas real, Rubio ha afegit elements de ficció per donar una perspectiva diferent als lectors. La història es situa el 1943 al Principat on es reconstrueixen les circumstàncies familiars que van portar Pere Areny a mater el seu germà Anton, l’hereu de la família.

L’acte ha estat organitzat per l’entitat Omnium Cultural Alt Urgell amb la col·laboració de l’ajuntament de la Seu.

Parlen al vídeo: IÑAKI RUBIO, ESCRIPTOR

Notícies del Pirineu