El sector turístic de l’Alt Pirineu i l’Aran ha fet pràcticament el ple aquest pont del Pilar. La demarcació ha tancat aquests quatre dies amb ocupacions pròximes al 90%, tot i que alguns establiments han arribat a penjar el cartell de complet. En el cas de Cerdanya, els hotelers s'han mostrat satisfets del volum de reserves d'aquests dies.

Un dels principals atractius per passar el pont a Cerdanya han estat els bolets i les activitats a l'aire lliure, aprofitant el bon temps.

El perfil del visitant ha estat famílies i parelles, la majoria de Barcelona i la seva àrea metropolitana però també de Girona i fins i tot de Tarragona.

En altres destinacions pirinenques, com la Vall de Boí, l’afluència de visitants ha estat notable i això s’ha notat en un dels seus principals atractius, el conjunt romànic.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calculen que al llarg d’aquests darrers dies s’han allotjat unes 30.000 persones en establiments turístics reglats, la immensa majoria a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Això suposa un increment del 5% respecte a l’any passat.

Parlen al vídeo: MÒNICA ISERN, MEMBRE ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA - CRISTINA CASTELLÀ, RESPONSABLE CENTRE ROMÀNIC VALL DE BOÍ

Notícies del Pirineu