Una quarantena de vehicles han participat aquest dissabte al matí en una marxa lenta entre el port de Comiols i Tremp. L’acció, que ha provocat importants retencions, tenint en compte que es tractava d’un dissabte de pont, s’ha fet per protestar contra la línia de Molt Alta Tensió que vol construir l’empresa Forestàlia entre l’Aragó i el Pallars Jussà i també contra els macroparcs solars que es projecten a la comarca. Els organitzadors, Salvem lo Pallars i la Plataforma Unitària contra l’Autopista Elèctrica, han aprofitat per demanar fermesa als ajuntaments de la comarca.

I és que Forestàlia ja ha començat a contactar amb els ajuntaments afectats pel pas de la línia per negociar-hi contraprestacions. En el cas del Pallars Jussà són Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà. L’empresa els ofereixen regalar-los l’electricitat domèstica durant 40 anys.

Després de la marxa lenta, s’ha fet una manifestació a Tremp mateix, sota el lema Renovables sí, però no així. A més, tothom qui ho ha volgut ha pogut signar una al·legació contra el projecte de la MAT. Els convocants n’estan recollint aquests dies per presentar-les després en bloc.

Parlen al vídeo: ALFONSO GARCÍA, MEMBRE PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA AUTOPISTA ELÈCTRICA - MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP

Notícies del Pirineu