La brama del cérvol atrau cada vegada més turistes al Pirineu que es desplacen fins diferents punts del Boumort durant setembre i octubre. A partir de l’interès per aquest espectacle de la natura, moltes empreses ofereixen guiatge per zones d’alta muntanya. Enguany sembla que la brama no s’ha pogut escoltar fins a mig setembre.

A l’inici de la tardor és quan es poden veure els mascles, que encara conserven les banyes, barallar-se per atraure el major nombre de femelles. A través de la brama marquen territori. Els moments de més activitat és a primera i última hora del dia.
La Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars, situada entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, suposa un entorn privilegiat per gaudir de la fauna salvatge. Aquest any s’han activat tres punts gratuïts fins el 17 d’octubre per veure la brama sense afectar l’activitat dels cérvols. Aquests es troben a Alòs d’Isil, Gavàs i Les Ares.

La majoria de visitants, vinguts de les provincies de Barcelona i Girona, es concentren els caps de setmana al Pirineu.

Es recomana gaudir de la brama del cérvol des de punts d’observació equipats i amb guies acreditats del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: ALBERT CEREZA, GUIA I AMBIENTÒLEG

Notícies del Pirineu