El Museu de Llívia participarà aquest cap de setmana a les trentenes Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que es celebra a Catalunya des del 1991. L'objectiu d'aquestes és donar a conèixer el patrimoni cultural.

En el cas de l'equipament llivienc, s'han programat diverses activitats, que arrancaran aquest divendres a la nit amb el concert del músic alt-urgellenc Arnau Obiols. L'artista presentarà el seu darrer disc Tost en un concert íntim a la sala de la farmàcia Esteva del Museu. Les propostes continuaran dissabte i diumenge.

Pel que fa a la conferència de dissabte a la tarda, aquesta es podrà seguir en directe pel canal de Youtube del Museu.

Així, doncs, les activitats giren entorn l'exposició dels gravats rupestres de Cerdanya i el Capcir, que es podrà veure fins al gener, i la divulgació del Castell de Llívia.

Com hem dit, aquestes Jornades volen posaren valor el passat i la identitat cultural de cada territori.

Cal recordar que les propostes són gratuïtes, si bé cal reserva prèvia.

A banda del Museu de Llívia, altres equipaments culturals de Cerdanya també participen aquest cap de setmana a les jornades Europees del Patrimoni. L'Espai Ceretània de Bolvir oferirà portes obertes, mentre que el parc dels Búnquers de Montellà i Martinet organitza una visita guiada.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU LLÍVIA

Notícies del Pirineu