Els únics productors de maduixa de l’Alt Pirineu, Maduixes Siscarri de l’Alta Ribagorça, podran ampliar la producció gràcies a una campanya de micromecenatge. Fa uns mesos van ser seleccionats pel Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran i gràcies a les donacions obtingudes han pogut adquirir i construir sis nous hivernacles.

Fins ara, es trobaven que tenien molta demanda però no la podien abastir per falta d’hivernacles on produir maduixes. Això també feia que la producció no fos prou sostenible, una situació que a partir d’ara hauria de canviar.

Martos remarca que l’Alta Ribagorça té molt bon clima per fer maduixes i altres productes d’horta, ja que les nits fresques afavoreixen una maduració lenta i es guanya en qualitat.

Parlen al vídeo: MAITE MARTOS, COPROPIETÀRIA DE MADUIXES SISCARRI

Notícies del Pirineu