El món de les arts tindrà un paper rellevant dins la 20a edició del pla comarcal Jussaeducació que es presentarà al públic el proper 30 de novembre. La lectura, la fotografia, el cinema, la música, la dansa, la pintura o l’escriptura creativa seran algunes de les disciplines que es treballaran dins l’oferta del pla. L’objectiu és que l’alumnat de la comarca tingui accés a l’art contemporani i, sempre que es pugui, fent-ho de forma tan vivencial com sigui possible. Així per exemple, es plantegen visites a exposicions de pintura amb el guiatge dels propis autors, entre altres experiències. Entre les propostes del pla també hi ha el Passaport Edunauta, que tornarà a acompanyar els i les alumnes al llarg del curs. El del Pallars Jussà és l’únic consell comarcal que participa en aquesta iniciativa que va funcionar com a pla pilot el curs passat. Es tracta d’un passaport que els joves han d’anar omplint amb les diferents experiències educatives en les que participen, majoritàriament fora de l’horari escolar. La previsió és que sigui un curs on, poc a poc, es torni a les dinàmiques prèvies a la pandèmia per gaudir plenament amb iniciatives com ara teatre fòrum, teatre en anglès, descobertes del patrimoni natural i cultural de la comarca, jornades relacionades amb la recerca o l’emprenedoria i formacions a docents, entre altres.

Notícies del Pirineu