L’ajuntament de la Seu actualitza l’Impost de Béns Immobles segons l’IPC interanual i augmentarà un 3,3%. L’equip de govern afirma que aquesta és la taxa més justa que hi ha de competència local. D’altra banda també s’aplicarà un recàrrec del 50% als pisos de grans tenidors que no s’hagin llogat durant dos anys.

Les taxes d’alguns serveis de la zona esportiva també s’actualitzen. Les pistes de pàdel i tennis tindran un cost menor per incentivar-ne l’ús de les instal·lacions i la piscina municipal veurà una pujada en el preu de l’entrada, ja que no s’havia revisat des de 2013.

Pel que fa a la taxa d’ocupació de la via pública que s’aplica a les terrasses de bars i restaurants, es cobrarà el 50% des de juny, fet que implica un descompte del 71% durant 2020 i 2021.

Tot i que l’oposició va presentar una recollida de signatures en contra de l’aplicació d’aquesta ordenança, l’equip de govern creu que no tenen validesa, ja que en l’anunciat s’informava que es cobraria tot l’any i no només set mesos.

Cal dir també, que la quota del Conservatori de Música dels Pirineus incrementa un 3%. Tot i que el consistori de la Seu no hi està d’acord, la taxa ha de ser la mateixa en les tres ubicacions i els ajuntaments de Puigcerdà i Berga hi han donat suport.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, CUP - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL - JORDI FÀBREGA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL - JOAN BARRERA, COMPROMÍS X LA SEU

Notícies del Pirineu