Diversos indrets del Pallars Sobirà tornaran a acollir aquest mes d’octubre accions de neteja del medi natural emmarcades en el projecte Rius. L’any passat, aquesta iniciativa liderada per l’Associació Esportiva Pallars va aconseguir retirar 5.500 quilos de deixalles de la vora dels rius del Parc Natura de l’Alt Pirineu i enguany ha organitzat 16 accions més en aquest sentit. Aquestes es distribuiran en 6 dies i es pretén netejar uns 65 quilòmetres de lleres de rius i unes 10 hectàrees de boscos. Les neteges, que estan obertes a tothom es duran a terme els dies 9, 16, 19, 21, 23 i 30 d'octubre. L’any passat es van reunir més de 130 voluntaris i un centenar d’infants i en aquesta ocasió, s’espera triplicar aquestes xifres, gràcies a la millora de la situació sanitària, tot arribant a les 400 persones voluntàries i 450 infants. I és que el projecte pretén conscienciar també els més petits sobre la defensa del medi natural a través de l’acció directa. D’aquesta manera, el dimarts 19 d’octubre reunirà tots els centres escolars del Pallars Sobirà, amb 350 joves que netejaran els trams de rius que envolten les seves poblacions: Sort, Rialp, Llavorsí, Esterri, Tírvia i Ribera de Cardós. La principal novetat d’enguany serà l’agermanament amb un nou projecte de l’Associació Loser Surfers, la Mountain Calling, que preveu la neteja dels hàbitats naturals d’espècies locals i singulars, com el gall fer o el bernat pescaire. Totes les deixalles recollides quedaran exhibides del 19 al 30 d’octubre al centre de la Plaça Caterina Albert de Sort.

Notícies del Pirineu