L’Ajuntament de Tremp planteja bonificar fiscalment la instal·lació de plaques d’autoconsum i impulsar la creació de comunitats de consum energètic autosuficient. Ho ha donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns a la tarda, arran d’una moció per exigir mesures per frenar l’augment constant del preu de l’electricitat. La mateixa moció també insta a l’Ajuntament a promoure l’autoconsum. L’objectiu seria crear plantes per auto abastir els equipaments públics on també s’hi poguessin connectar, pagant, els veïns de la zona.

La mesura també ha agradat a Compromís per Tremp, a l’oposició, que hi ha votat a favor.

Des del consistori asseguren que l’objectiu és encarar el municipi cap a aquest model, tot i que de moment no s’han marcat cap horitzó temporal per fer-ho. En aquest ple també s’ha dut a votació una altra moció, presentada per Compromís, que no ha prosperat pels vots en contra dels grups d’Esquerra i Junts, que demanava l’impuls i millora del sistema de Formació Professional.

Al mateix ple, Compromís per Tremp ha ofert un pacte de municipi a l’equip de govern per col·laborar amb ells a l’hora d’elaborar el pressupost del 2022.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP - SÍLVIA ROMERO, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER TREMP

Notícies del Pirineu