L’Ajuntament de la Vall de Boí ha presentat un Pla de Sostenibilitat Turística a una convocatòria de la Secretaria d’Estat de Turisme dotada amb diners dels fons europeus Next Generation. El projecte presentat té un cost de 2,7 milions d’euros, està pensant per executar-se en tres anualitats i ha de servir per definir l’estratègia de futur de la destinació. L’objectiu és que es converteixi en una referència global de turisme accessible, situant-la com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

El consistori ha treballat el projecte en sis àmbits diferents: el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici amb les dues entrades que té al municipi, el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial de la UNESCO, l’estació d’esquí de Boi Taüll, el Balneari Caldes de Boí, la destinació Starligth i tots aquells productes i activitats transversals que conformen la destinació.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ

Notícies del Pirineu