La Comunitat de cuineres i cuiners Slow Food celebra la seva trobada anual a la Seu d’Urgell. L’agrupació de restaurants Km 0 s’ha trobat al Parc del Cadí en una jornada on s’han fet tastos i un àpat amb productes de proximitat. Durant tot el dia s’ha celebrat el Mercat de la Terra que ha donat a conèixer productors del Pirineu.

La jornada, que ha servit per fer un reconeixement als restaurants i menjadors locals que participen en el projecte, també ha celebrat una assemblea entre els socis i socies que ha tingut lloc a la Sala Sant Domènec.

Al migdia s’ha dut a terme un dinar que ha estat dedicat a la transhumància a través dels petits productors locals.

La trobada també ha fet un reconeixement especials als restaurants que fa 10 anys que formen part de l’associació; als que han demostrat un compromís amb la sostenibilitat en àmbit de l’energia, reducció de residus i gestió d’aigua; i als que tenen un compromís amb les persones col·laborant amb empreses ètiques i garantint bones condicions de treball.

Parlen al vídeo: ISAAC GÓMEZ, PRESIDENT CUINERES I CUINERS KM0 SLOW FOOD - MARCEL CARDONA, ORGANITZADOR JORNADA 2021

Notícies del Pirineu