Xerrada sobre els 90 anys de sufragi femení en el Dia Mundial de la Gent Gran a la Seu d’Urgell. L’acte, que ha tingut una quarantena de participants, s’emmarca dins la setmana de la Festa de la Gent Gran.

L’historia urgellenc, Pau Chica, ha estat l’encarregat de fer la conferència inicial, en la qual ha fet un repàs del context de finals de segle XIX i dels moviments que van sorgir per aconseguir que les dones poguessin votar. Chica ha remarcat que actualment a l’Alt Urgell el nombre d’alcaldesses supera el d’alcaldes.

En l’acte també hi ha tingut lloc una taula rodona amb la participació de quatre dones protagonistes del canvi polític a la comarca. Dolors Majoral, primera presidenta del Consell Comarcal; Lorena Dolcet, primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de la Seu; Anna Martí, primera síndica municipal de greuges i Sol Gasch, historiadora local.

Les propostes de la Festa de la Gent Gran continuen aquest cap de setmana amb una actuació de màgia oberta a tots els públics, concert de la Coral Signum i havaneres.

Parlen al vídeo: MARIAN LAMOLLA, REGIDORA GENT GRAN - PAU CHICA, HISTORIADOR - ANNA MARTÍ, SÍNDICA MUNICIPAL DE GREUGES

Notícies del Pirineu