Del 9 a l’11 d’octubre tindrà lloc la sisena edició del Vall de Boí Trek Festival. Aquest serà l’últim certamen dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, que van començar a mitjans de maig. Enguany, inclourà dues ascensions a cims emblemàtics de la vall i una ruta per conèixer els boscos de tardor del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Pel que fa a la vessant més cultural, hi haurà una ruta per conèixer un dels Faros de la Vall de Boí, els punts més elevats que són l’inici de la baixada de les Falles del Pirineu. Així mateix, des del Centre del Romànic s’oferiran itineraris guiats als diferents pobles de la vall on s’explicaran la història i les curiositats que s’hi amaguen. A més, tenint en compte que la Vall de Boí és una destinació Starlight per la bona qualitat per a l’observació del cel, s’ha programat una activitat nocturna d’observació amb un reconegut astrònom. L’objectiu del festival donar a conèixer tant la destinació com la cultura i la història, sempre de la mà dels guies locals qui coneixen bé el terreny i qui poden explicar les anècdotes i les curiositats de les rutes que es proposen. Les inscripcions ja estan obertes a vallboi.cat.

Notícies del Pirineu