Una quarantena de touroperadors visiten les comarques del Pallars, l'Alt Urgell i el Solsonés per conèixer part del recorregut del Gran Tour Catalunya i descobrir l'oferta esportiva del Pirineu. El viatge s’emmarca dins la cimera comercial que ha tingut lloc a Cambrils aquesta setmana, la Buy Catalunya.

Els participants, separats en cinc grups es troben aquests dies a l'Alt Urgell, on han estat a la Seu i avui han fet parapent a Organyà. Aquesta part del territori correspon a l’etapa 3 del Tour que comença a Lleida i finalitza a la Seu d’Urgell.
L'objectiu d'aquestes jornades és desestacionalitzar el turisme d’hivern al Pirineu i diversificar-lo. Els tour operadors, provinents de 12 països diferents d'Europa com Itàlia, Països Baixos o Polonia han visitat formatgeries de la zona i han fet activitats d’aigües braves al Parc del Segre.

“Estic content de que haguem tingut l’oportunitat de venir perquè podem satisfer millor els nostres clients si sabem que està passant i quines circumstàncies hi ha.”

El viatge, per donar a conèixer la zona dels Pirineus ha estat organitzat pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, a través de l'Agència Catalana de Turisme i amb la col•laboració del Patronat de turisme de la Diputació de Lleida.

Parlen al vídeo: REBECA BLAZQUEZ, AGENCIA CATALANA TURISME - RUUD DE MEER, TOUROPERADOR PAÏSOS BAIXOS

Notícies del Pirineu